Posavje.info - najbolj brane novice iz Posavja

Torek
30. Avg
Prekuhavanje vode: Stagonce - Kancijan, Okič, Lukovec in Veliki Cirnik

Časopis Posavski obzornik

Zavod Neviodunum, zavod za kulturo in odnose z javnostmi, je največja, povsem posavska medijska hiša, naš najpomembnejši medij pa je osrednji časopis Posavja - POSAVSKI OBZORNIK.

Vsebinska zasnova

Posavski obzornik je časopis splošno - informativnega značaja za območje statistične in razvojne regije oziroma pokrajine Posavje.  Vsakih 14 dni ljudem v domove prinaša novice iz občin Brežice, Krško, Sevnica, Kostanjevica na Krki, Radeče ter Bistrica ob Sotli, spremlja aktualna dogajanja na področju politike, gospodarstva, kulture, izobraževanja in drugih dejavnosti, pregled športnih dogodkov in rezultatov.

Izhajanje časopisa

Potem, ko je skoraj 8 let izhajal kot mesečna revija, Posavski obzornik od 14. julija 2005 izhaja kot barvni štirinajstdnevnik (vsak drugi četrtek) na 45-gramskem papirju v časopisnem formatu (315 x 440 mm). Običajno ima časopis 24 strani, občasno pa tudi več, ko v uredništvu pripravimo posebne tematske priloge ali pa le-te nastanejo v sodelovanju z zunanjim naročnikom.

Naklada in distribucija

Vsako številko Posavskega obzornika natisnemo v nakladi 26.500 izvodov, ki jih s poštno dostavo prejme preko 25.000 gospodinjstev v občinah Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Sevnica in Radeče, kar pomeni 100 % pokritost skupno 300 naselij v regiji, z letom 2010 pa Posavski obzornik prejemajo tudi vsa gospodinjstva občine Bistrica ob Sotli. Poleg tega ga prejemajo številni drugi naročniki v Posavju ter drugod po Sloveniji, vedno več izvodov pa pošiljamo tudi v tujino, kjer nas berejo ljudje, ki izhajajo iz naših krajev in jim izvod časopisa pomeni dragoceno vez z domačimi kraji in ljudmi.

Podatki o branosti

Posavski obzornik je tudi edini posavski časopis, ki je uvrščen v Nacionalno raziskavo branosti (NRB). Podatki iz raziskave za leto 2011 so pokazali, da bere časopis povprečno kar 58.000 bralk in bralcev v starosti od 10 do 75 let, kar glede na prisotnost drugih tiskanih medijev v regiji pomeni, da je daleč najbolj bran časopis in priljubljen vir informacij v Posavju.

Uredništvo

Uredništvo časopisa se nahaja na spodnjem naslovu, potrebne informacije pa lahko dobite tudi preko spleta in na spodnje telefonske številke:

Posavski obzornik
Trg Matije Gubca 3,
8270 Krško


Telefon: 07 49 05 780
Faks: 07 49 05 781


E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Posavski obzornik ustvarja novinarska ekipa, pri tem pa nam pomagajo tudi najrazličnejši honorarni sodelavci in naši bralci, ki nam pošiljajo zanimivosti, opise dogodkov, saj verjamejo v ljudi, zgodbe in prihodnost naših krajev.

 

Novinarsko ekipo vodijo:

Glavni urednik:
Peter Pavlovič
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Odgovorni urednik:
Silvester Mavsar
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Če bi radi na svoje storitve, proizvode in dogodke opozorili bralce naše regije, je oglaševanje v Posavskem obzorniku odličen korak k uspehu! Pod zavihkom „oglaševanje“ boste našli podrobnejša navodila, lahko pa nam pišete tudi na poštni naslov ali naše elektronske naslove.

Trženje in promocija:
Maruša Mavsar, Katarina Jazbec
Telefon: 07 49 05 780
Faks: 07 49 05 781
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.